Verkeer

Ons doel is veilig schoolverkeer voor al de kinderen en ouders en een veilige omgeving aan de schoolpoort.

De werkgroep verkeer zet daarom acties op voor meer verkeersveiligheid. Hiervoor werken we samen met de kleuterschool De Speelkriebel en met de Stad Leuven. In het verleden hebben we acties ondernomen als gesprekspartner naar de Stad, zoals het scholenvervoersplan waaruit voorstellen zijn gekomen voor de infrastructuur van de Jozef Pierrestraat.

Vandaag zijn we vooral met meer praktische acties bezig, waaronder de belangrijkste:

Dode hoek initiatie

Bobbi-project (samen met de kleuterschool)

In mei doen wij telkens mee aan het Bobbi-project, dat de Stad Leuven elk voorjaar organiseert. Dan komen er allerhande activiteiten rond veilig verkeer (knelpuntenwandeling of knelpuntenfietstocht, fietsbehendigheidsproef, kennistest verkeer, …). De scholen schrijven zich hiervoor in, wij zorgen mee voor ondersteuning. Die week worden de twee schoolstraten, de Jozef Pierrestraat en de Patroonschapstraat, ‘s morgens rond het begin van de school gedurende een half uur verkeersvrij gemaakt.

Fietsexamen

Elk schooljaar in juni wordt er voor de leerlingen van het zesde leerjaar een fietsexamen georganiseerd. Hierbij wordt nagegaan of hun fiets technisch in orde is, of ze hem onder controle hebben (via een behendigheidsproef) en of ze er op een verantwoorde manier mee in het verkeer kunnen rijden (via een proef op de openbare weg).

We zijn een kleine werkgroep en we kunnen veel helpers gebruiken, vooral bij het fietsexamen is veel  praktische hulp nodig. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen met nieuwe ideeën om de ploeg te versterken.